"8 mart 2010" konulu haberler

P-ana 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çekimleri yapılan "Barış İçin Israrlıyız: Kadın Kenti Diyarbakır" isimli belgesel filmin yönetmeni Taylan, "Bu filmin Batı’daki kadınları etkilemesini istiyorum" diyor. ...»

Diyarbakir_8mart_150 Kadın kenti ilan edilen Diyarbakır'da üç gün boyunca erkek yöneticiler tatile çıktı ve şehri kadınlar yönetti. Barışın bir an önce gelmesini ve bu sevecen insanların çektikleri ...»

Saliha_k 8 Mart eylemine katılan kadınlarla polis arasında arbede yaşandı. Kadın Platformu sözcüsü Emine Beyazer "Sermayenin sömürü çarkları dün olduğu gibi bugün de cinsiyete dayalı rol bölüşümü ...»

8mart2010_150 BM Türkiye ofisinden kadınların durumuyla ilgili veriler: Kadınların işgücüne katılımı yüzde 26. Dünyada yüzde 53. Siyasete ve ekonomiye katılımda 101. sırada. 100 kadından dokuzu okuma yazma ...»

Erkek_k Feminizm kadınların en azından bir bölümünün gelişmesini ve daha fazla özgürleşmesini sağladı. Bu işin bir tarafıdır. Feminizm, erkeklerin bir bölümünün gelişmesine de katkı yaptı. ...»

feministBiz, ikinci kez kadınların taciz endişesiyle girmekten çekindiği Ulus meydanındaydı. Eyleme katılan kadınlar 8 Mart'ı "bütün yıla yaymak" istiyor. ...»

MArdin, Midyat'ta Eğitim-Sen'in düzenlediği mitinge gençlerin katılımı yoğundu. "Biz kimsenin namusu değiliz", "Analar barıştan yanadır" panlkartları taşıyan kadınlar Süryanice, Mıhellimice/Akadça, Türkçe ve Kürtçe pankartlar taşıdı. ...»

Carlo Kadıköy'de faaliyet gösteren Gitarcafe, bu akşam Carlo Domeniconi'yi ağırlıyor. 8 Mart'taysa "hem müzisyen hem kadın" başlıklı bir panel düzenleniyor. ...»

BAĞIMSIZ İLETİŞİM AĞIBağımsız İletişim Ağı (BİA) IPS İletişim Vakfı'nın çalışmalarının merkezinde yer alıyor. BİA, “bağımsız medya”nın güçlendirilmesi hedefiyle, 1997'den bu yana dört temel etkinlik alanı üzerinde gerçekleştirilen bir sürekli proje. Türkiye’de ve dünyada daha çok internet haber sitemiz bianet.org dolayısıyla yaygın olarak bilinse de, BİA günlük haber üretiminin ötesinde, iletişim sürecinin bütün uğraklarını dönüştürmeyi hedefliyor.

IPS İLETİŞİM VAKFIIPS İletişim Vakfı “İletişim ve kalkınma alanındaki projeleri gerçekleştirmek ve desteklemek” amacıyla 1993'te kuruldu. Vakıf etkinliklerini, yerel ve uluslararası kaynaklardan sağladığı hibe ve bağışlarla gerçekleştirdiği projeler üzerinden sürdürüyor.

BİA KİTAPLIĞIBİA Kitaplığı, Bağımsız İletişim Ağı’nın 2001-2009 arasında sürdürdüğü eğitim çalışmalarının ürünü olan “Habercinin Elkitabı“ dizisinden 5, “Hak Haberciliği” disizinden 4 kitabı; gazeteciler için kılavuzların yanısıra mesleğe adım atmaya hazırlananlara yönelik yayınları da kapsıyor. Kitaplık, Türkçe iletişim yazınında uluslararsı standartlarda üretilmiş, kimileri kendi alanlarında ilk olan öncü telif çalışmalardan oluşuyor.

BİZE ULAŞIN